Ontspanning


Ontspanning is hard nodig in deze tijd van overvolle agenda’s en alle prikkels die op een dag op ons afkomen.

Heb jij dat ook? Een druk leven, waarin veel tegelijk gebeurt? Dat is helemaal niet erg, zolang je maar genoeg tijd vrij maakt om te ontspannen en weer op te laden. Dat kan bij De Weelde Natuur! 

Bij ons kun je verschillende ontspanningsworkshops doen. In de zomermaanden is er buitenyoga, midden in de polder. In de wintermaanden kun je meedoen met stiltedagen of een reikicursus.

Samen met De Weelde Natuur kun je de overgang van de seizoenen vieren. Met elk seizoen een ander programma, maar altijd met vuur!

Wil je een ontspannende workshop op maat? Neem dan contact op met Karima.

Yoga en Tai Chi

Kom een yogales of Tai Chi/ Qi Qong les volgen bij De Weelde Natuur.

Lesrooster

Dag Tijdstip Les Docent
Dinsdag 19.30-20.45 Yin yoga Karima
Vanaf januari 2024 Woensdag 16.00-17.00 Tai Chi/ Qi Qong Peter
Vanaf januari 2024 Woensdag 19.30-20.45 Yin yoga Karima
Vrijdag 09.15-10.30 Yin yoga Karima

Yogalessen
De yogalessen zijn grotendeels gericht op de Yin traditie, waarbij je een langere tijd een houding aanhoudt, waardoor je tot een diepe ontspanning komt. Deze lessen zijn geschikt voor elk niveau.

Tai Chi/Qi Qong
Tai chi is een van oorsprong Chinese vechtkunst, die nu veelal beoefend wordt als neijia, innerlijke bewegingskunst. Tai Chi wordt beoefend voor zijn gezondheid bevorderende eigenschappen. Eigenlijk is het een vechtsport waarbij de nadruk op zachtheid ligt.

Qi gong is een manier van bewegen om de lichamelijke en geestelijke gezondheid te verbeteren en te behouden. Door de bewegingen ontspannen uit te voeren in combinatie met een correcte ademhaling, gaat de Qi (levensenergie) stromen.
Voor alle leeftijden is het mogelijk om mee te doen. Je hoeft niet perse sportkleding te dragen, maar makkelijk zittende kleding
helpt wel bij het bewegen.

Praktische informatie
Je kan een keer meedoen met een gratis proefles om te onderzoeken of het iets voor je is. Er wordt gewerkt met blokken. Als je een les niet kan, mag je de les inhalen in hetzelfde blok, in overleg met de docent. Instromen is altijd mogelijk, je betaalt dan de resterende lessen van het blok.

Yogablokken 2024
Blok 1 2024 (8 januari-15 februari) kost €72,- incl BTW.

Blok 2 2024 (26 februari- 25 april) kost €108,- incl. BTW

Blok 3 2024 (13 mei- 12 juli) kost €108 incl. BTW

Een losse les is €15,-

Tai Chi / Qi Qong Blokken 2024
Blok 1 2024 (3 januari-28 februari) kost €84,- incl BTW. (muv 31 januari en 7 feb, dan is er geen les)

Blok 2 2024 (6 maart -24 april) kost €96,- incl BTW.

Proefles
Lijkt het je leuk om mee te doen met een proefles? Neem dan contact op met Karima!

Individuele yogales

Een yogales, speciaal voor jou op maat gemaakt. Dat is fijn als je de verdieping wil opzoeken in je yoga-beoefening, of als er sprake is van blessures/ziekte. Tijdens de les is er volop ruimte voor persoonlijke aandacht. Je krijgt de les na afloop mee op papier, waardoor je de les zelf thuis kan herhalen.

Geïnteresseerd in het volgen van een individuele yogales? Neem contact op met Karima, dan bespreken we samen je wensen en plannen we de individuele yogales in.